Teollinen muotoilu

 

Teollinen muotoilu

Teollinen muotoilu osana tuotekehitystä : luovaa "laatikon ulkopuolista" ajattelua jolloin tehdään keksintöjä ja fiksuja ratkaisuja, tarkoituksena yksinkertaistaa valmistusta ja kokoonpanoa. Lopputuloksena valmistuskustannuksiltaan hallittu, toimiva, ulkoasultaan asianmukainen, turvallinen ja ergonominen tuote. Ottaen huomioon muu visuaalinen ja yrityskuvallinen ympäristö.

Case: Aurelia Turbines Oy. Kaasuturbiini-voimalaitos. Aurelia Turbines valmistaa pieniä kaasuturbiineita kansainvälisille markkinoille. Käytettävyys on muotoilun keskeinen tavoite. Tuotteet esimerkiksi suunnitellaan niin, että huoltajilla on tarpeeksi tilaa huoltotoimien turvalliseen ja laadukkaaseen suorittamiseen. Mitä paremmin huolto voidaan tehdä, sitä pidempään koneet pysyvät kunnossa ja käyttökustannukset jäävät alhaisemmiksi.

 

Meclift Oy; ohjaamouudistus: tuotekehitysprojektissa suunniteltiin uusi, tyylikäs ja ergonominen trukkiohjaamo joka on vaihtokelpoinen vanhojen kanssa.

 

Doranova Oy; pilaantuneen maaperän ja pohjaveden puhdistusjärjestelmä: modulaarinen ohutlevyrakenteinen laitekaappi- laitealusta-järjestelmä.